Ce este filiala? Cum înființez o filială?
Ce este sucursala? Cum înființez o sucursală?
Cât costă serviciile de consultanță și asistență?
Este o entitate cu personalitate juridica aflata sub controlul unei alte persoane juridice, care a constituit-o, însă independenta de aceasta.
În relatiile comerciale cu tertii filiana se angajeaza în nume propriu, iar asociații răspund in limita aportului la capitalul social.
aportul unui singur asociat (persoana juridica romana, sau straina, care va fi unicul detinator al tuturor partilor sociale);
asocierea unei persoane juridice cu persoane fizice, cetateni romani, sau straini
sau asocierea cu alte persoane juridice, de cetatenie romana sau straina.
statutul firmei-mama;
certificat emis de Camera de Comert din localitatea in care firma straina isi are sediul, din care trebuie sa reiasa denumirea firmei, sediul, reprezentantii, dar si obiectul de activitate al acesteia,
certificat de bonitate din partea bancii prin intermediul careia firma-mama isi desfasoara in cea mai mare parte operatiunile;
certificatul de inregistrare al companiei-mama
dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);
Conform art.43, alin. 1 din Legea 31/ 1990 privind societatile comerciale, Sucursala este un dezmembramint fara personalitate juridica ce depinde in totalitate de societatea-mama, atat din punct de vedere economic, cat si juridic.
Sucursala nu poate intreprinde actiuni de natura comerciala decat in numele firmei mama, neputand desfasura activitati distincte fata de cele incluse in obiectul de activitate al celei fondatoare. In relatiile comerciale cu tertii, sucursala reprezinta firma-mama, pentru actele sucursalei, firma mama fiind direct raspunzatoare.
Reprezentantul unei Sucursale este numit prin Hotararea Adunarii Generale a asociatilor firmei-mama, si tot prin aceasta ii sunt si atribuite si puterile si limitarile in exercitarea mandatului.
Între compania-mama si Sucursala acesteia nu pot fi incheiate contracte de natura comerciala, intrucat ambele impreuna au o singura personalitate juridica.
statutul firmei-mama;
certificat emis de Camera de Comert din localitatea in care firma isi are sediul, din care trebuie sa reiasa denumirea firmei, sediul, reprezentantii, dar si obiectul de activitate al acesteia,
documente contabile auditate conform legilor în vigoare
certificatul de inregistrare al companiei-mama
dovada sediului social (contract de inchiriere/ subinchiriere/ comodat etc.);
Prețul variază în funcție de complexitatea situației, disponibilitatea solicitată de beneficiar și felul în care toate activitățile se reflectă în timpul pe care trebuie să-l alocăm proiectului.
[ Găsești oferte detaliate în tab-ul Tarife ]
Poți completa formularul de mai jos,
sau ne poți contacta telefonic.
Dacă nu știi exact, ce servicii te interesează, sună-ne!
Consultanții noștri îți vor adresa întrebări ajutătoare.
Vom stabili împreună o scurtă listă de activități și demersuri relevante,
După care îți vom transmite o Ofertă de servicii.